Heeft u vragen of meer informatie nodig over het INTERREG-programma in het gebied van de Eems Dollard Regio? Neem dan contact op met Ilona Heijen (Hoofd INTERREG/EDR), Armin Gallinat (Plvhoofd INTERREG/EDR) of Florian Agterhuis (regionaal programmamanagement INTERREG/EDR).

Contactpersonen

Florian Agterhuis
(0031) 0597 206 007

Mede mogelijk gemaakt door

INTERREG

De grensregio’s in Europa zijn de verbindende schakels van de Europese Unie. Door samenwerking over de grens verliezen de nationale grenzen in Europa meer en meer aan betekenis. Ter ondersteuning van deze grensoverschrijdende samenwerking heeft de Europese Unie het subsidieprogramma INTERREG in het leven geroepen. Met INTERREG worden samenwerkingsprojecten langs de Europese grenzen financieel ondersteund.

Voor de Nederlands-Duitse grensregio staat in de periode 2014-2020 een bedrag van ca. 440 miljoen euro ter beschikking. De doelstellingen die met deze middelen moeten worden bereikt worden beschreven in het samenwerkingsprogramma “INTERREG Deutschland-Nederland”.

De belangrijkste doelstellingen van het programma zijn de verhoging van de innovatiekracht van de grensregio en het verminderen van de barrièrewerking van de grens

U kunt als publieke of private rechtspersoon, organisatie of bedrijf een projectaanvraag indienen. Gesubsidieerd worden uitsluitend projecten, waarbij Nederlandse en Duitse partners met elkaar samenwerken. De financiering van projecten bestaat altijd uit een eigen bijdrage van de partners, EU-subsidiemiddelen en vaak ook uit nationale en regionale subsidiemiddelen (bijvoorbeeld van ministeries of provincies).

Bekijk website

Media

Nieuws over INTERREG

Smart Energy Region Emmen-Haren presenteert zich tijdens Europese energieweek
12/06/2019
Het INTERREG-project ‘Smart Energy Region Emmen-Haren’ (SEREH) is...
Lees bericht
Netwerken en synergie staan centraal tijdens bijeenkomst lead partners
20/05/2019
BAD NIEUWESCHANS – De lead partners van de...
Lees bericht
INTERREG-project Wadden-Agenda 2.0 van start met kick-offsessie
15/05/2019
BAD NIEUWESCHANS – In LocLoods 1877 in Bad...
Lees bericht
Drie nieuwe projecten met grote impact voor de grensregio
05/12/2018
DRILAND – Drie projecten in het gebied van...
Lees bericht
Nieuwsbrief
© EDR.eu 2020