Heeft u vragen of meer informatie nodig over het INTERREG-programma in het gebied van de Eems Dollard Regio? Neem dan contact op met Ilona Heijen (Hoofd INTERREG/EDR), Armin Gallinat, of Florian Agterhuis (regionaal programmamanagement INTERREG/EDR).

Contactpersonen

Florian Agterhuis
(0031) 0597 52 19 12

Mede mogelijk gemaakt door

INTERREG

De grensregio’s in Europa zijn de verbindende schakels van de Europese Unie. Door samenwerking over de grens verliezen de nationale grenzen in Europa meer en meer aan betekenis. Ter ondersteuning van deze grensoverschrijdende samenwerking heeft de Europese Unie het subsidieprogramma INTERREG in het leven geroepen. Met INTERREG worden samenwerkingsprojecten langs de Europese grenzen financieel ondersteund.

Voor de Nederlands-Duitse grensregio staat in de periode 2014-2020 een bedrag van ca. 440 miljoen euro ter beschikking. De doelstellingen die met deze middelen moeten worden bereikt worden beschreven in het samenwerkingsprogramma “INTERREG Deutschland-Nederland”.

De belangrijkste doelstellingen van het programma zijn de verhoging van de innovatiekracht van de grensregio en het verminderen van de barrièrewerking van de grens

U kunt als publieke of private rechtspersoon, organisatie of bedrijf een projectaanvraag indienen. Gesubsidieerd worden uitsluitend projecten, waarbij Nederlandse en Duitse partners met elkaar samenwerken. De financiering van projecten bestaat altijd uit een eigen bijdrage van de partners, EU-subsidiemiddelen en vaak ook uit nationale en regionale subsidiemiddelen (bijvoorbeeld van ministeries of provincies).

Bekijk website

Media

Nieuws over INTERREG

Drie nieuwe projecten met grote impact voor de grensregio
5 december 2018
DRILAND – Drie projecten in het gebied van...
Lees bericht
Kontaktlo(o)s Laden: Elektrische voertuigen opladen zonder stekker
18 oktober 2018
Lead partner Provincie Groningen start samen met Duitse...
Lees bericht
Grensregio mag hopen op verdere ondersteuning vanuit EU-middelen
25 juni 2018
JEVER – Tijdens de 42e raadsvergadering van de...
Lees bericht
Nieuwsbrief
© EDR.eu 2018