VVD verkent potentieel grensregio

Bad Nieuweschans – Tweede Kamerleden Jan Middendorp en Arno Rutte, Sieger Dijkstra (Honorair Consul), Laura Dijkstra (Statenlid Groningen) alsmede Bert Wierenga (wethouder Veendam) waren deze week op werkbezoek bij het kantoor van de Eems Dollard Regio (EDR). Daar werden zij ontvangen door Karel Groen (directeur EDR), Hermann Wessels (hoofd EDR-INTERREG), Michiel Malewicz (EURES adviseur) en Kerstin van Hoorn (adviseur GrensInfoPunt Eems Dollard Regio).

Insteek van het bezoek was een (hernieuwde) kennismaking met de grensregio en de activiteiten die daarin plaatsvinden in het kader van het INTERREG V A-programma “Deutschland-Nederland”. Speciale aandacht ging daarbij uit naar het GrensInfoPunt Eems Dollard Regio; een loket dat studenten, werkgevers, werknemers en gepensioneerden ondersteunt en adviseert bij grensoverschrijdende vragen.

Daarnaast werden er actuele ontwikkelingen met betrekking tot de samenwerking tussen Nederland en Duitsland besproken, waaronder het stijgende aantal expats. Karel Groen: “Het is belangrijk om concreet de groei en ontwikkeling van de grensregio te ondersteunen.”

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024