VV Heiligerlee wint de grensoverschrijdende No(o)rd Cup

De No(o)rd Cup, gezamenlijk georganiseerd door SV Borussia Leer en VV Heiligerlee, was het eerste bovenregionale voetbaltoernooi voor vrouwenteams in de BBS-hal van Leer. De organisatie van de “No(o)rd Cup” werd mogelijk gemaakt door het Interreg Duitsland-Nederland programma en medegefinancierd door de Europese Unie. De EU-financiering werd verstrekt als onderdeel van het Interreg Kleinprojectenfonds (KPF).
Op het drukbezochte evenement kon het team van VV Heiligerlee aan het eind een feestje vieren. Het Nederlandse team versloeg het Oost-Friese competitieteam SG Flachsmeer/Collinghorst/Rajen met 3:1 in de finale.
Beide ploegen hadden hun plaats in de finale verdiend met sterke prestaties. In de voorronde won SG met 2:1 van Heiligerlee. In de finale trokken de gasten uit de gemeente Oldambt echter aan het langste eind.
Het tweede team van VV Heiligerlee speelde ook een goed toernooi en eindigde op de derde plaats.
De titel van topscorer van het toernooi werd gedeeld door vier spelers: Sina Falk, Rieke Post (beiden SG Ockenhausen/Hesel/Schwerinsdorf II), Selma Hut (Heiligerlee II) en Nadja Blaauw (Heiligerlee I) scoorden elk vijf keer.

Al met al bood de No(o)rd Cup, die werd georganiseerd door een Nederlands-Duits organisatieteam, vele uren vrouwenvoetbal op een goed niveau met spannende duels. Het verrassingsteam van SG Ockenhausen/Hesel/Schwerinsdorf II uit Oost-Friesland Klasse A had wat pech. Het team verloor twee keer nipt in een strafschoppenserie – in de halve finale tegen Flachsmeer/Collinghorst/Rajen en in de wedstrijd om de derde plaats tegen Heiligerlee II. Dus aan het einde van een sterk toernooi restte “slechts” de vierde plaats voor het team, dat indruk maakte met goed voetbal.

Het meest spectaculaire doelpunt van het toernooi was ook een spannende: In het duel in de voorronde tussen SV Großefehn en Heiligerlee I was de stand 0:2 met nog twee minuten te gaan. De Oost-Friezen gooiden nog een keer alles naar voren en zelfs keepster Carola Remmers stormde naar voren. Toen de bal in de handen van Heiligerlee-keepster Iris Bolwijn belandde, schakelde ze snel om en schoot de bal vanuit haar eigen strafschopgebied door de hele hal in het lege Fehntjer-doel om er 0:3 van te maken. Het publiek op de tribune van de BBS-hal vierde het doelpunt met een staande ovatie.

“De basis is nu gelegd voor verdere nationale zaalvoetbaltoernooien voor vrouwen. Met de rugwind van de succesvolle No(o)rd Cup begint de planning voor het komende jaar. We bespreken momenteel ook de mogelijkheid van een Nederlands-Duits toernooi in de zomer,” zeggen Kai Buttjer, voorzitter van Borussia Leer, en Arnold Venema, voetbalcoördinator van VV Heiligerlee.

Overzicht van alle uitslagen en tabellen van het toernooi

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024