Veel meer dan een ruitertoernooi

De “Derby Days Bingum” zijn hét “EDR-jeugd- en integratietoernooi” – daarbij staat vooral de grensoverschrijdende ontmoeting centraal

Foto’s: Antje Jansen

BINGUM – Nederlands-Duitse ruitertoernooien hebben een lange traditie op de boerderij van de familie Smidt in Bingum bij Leer. Deze traditie werd ook dit jaar weer voortgezet. Onlangs vonden daar de “Derby Days Bingum” plaats, ook bekend als het “EDR-jeugd en integratietoernooi”.

Hoewel de organisatoren van het toernooi ook dit jaar weer te kampen hadden met het weer, kwamen gedurende drie dagen meer dan 2000 bezoekers naar de boerderij.  Meer dan 800 deelnemers verschenen tijdens de “Derby Days” aan de start.

Het sportieve hoogtepunt was de laatste springderby met tal van Nederlandse deelnemers. Taika Kruizenga (PSV Ems-Dollart) won een spannende barrage met een foutloze tijdrit. De tweede plaats ging naar Sarah Schaper (RSC Norden-Nordsee), de derde plaats naar Andy Kranenburg uit Nienoord.

Het ging echter niet alleen om de sportcompetitie – ook dit jaar speelde de Nederlands-Duitse uitwisseling tussen jongeren en kinderen weer een belangrijke rol. De Nederlandse gasten brachten de nacht door op de boerderij. Er was toen voldoende gelegenheid om de sportieve prestaties te verbinden met een gezellige avond.

“In de loop der jaren zijn veel vriendschappen ontstaan. Ook dit jaar zijn er weer veel nieuwe contacten gelegd. Al met al was het weekend een groot succes”, aldus Sven Klock, voorzitter van ruitervereniging Leer-Bingum. De club had het toernooi samen met de “HJC Manege” uit Tolbert georganiseerd.

De organisatie van de “Derby Days Bingum” werd mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit het INTERREG-project “Net(z)werk+” van de Eems Dollard Regio.
Het project wordt mede gefinancierd in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), cofinanciers zijn de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen alsmede het “Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung” van de deelstaat Niedersachsen. 

Foto’s: Antje Jansen

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024