VACATURE

Wilt u Duits-Nederlandse samenwerkingsprojecten in Europees verband initiëren en coördineren en daarmee de grensregio versterken? Dan is deze vacature wellicht iets voor u. De Eems Dollard Regio (EDR) is op kortst mogelijke termijn op zoek naar een

Projectcoördinator (1,0 FTE)

voor het regionale programmamanagement Interreg/EDR.

Wat gaat u doen?

Samen met een team van Duits/Nederlandse collega’s ondersteunt u projectpartners bij de uitwerking van grensoverschrijdende projecten. Daarbij begeleidt u projectpartners vanaf hun projectidee naar en tijdens de aanvraagprocedure. Daarnaast biedt u begeleiding en advies gedurende de gehele projectlooptijd. De functie behelst verschillende adviserende, toetsende en controlerende taken. Hierbij valt te denken aan:

 • Advisering van projectontwikkelaars bij het identificeren van ideeën, conceptualiseren en uitwerken van grensoverschrijdende projecten totdat deze klaar zijn voor uitvoering
 • Inhoudelijke en financiële evaluatie en beoordeling van projecten overeenkomstig het Interreg-samenwerkingsprogramma en de toepasselijke subsidiebepalingen
 • Ondersteuning bij de voorbereiding van vergaderingen en evenementen met Interreg-specifieke thema’s
 • Verstrekking van informatie over succesvolle Interreg-projecten en de resultaten daarvan


Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een persoon met een generalistisch profiel die met zijn/haar communicatieve instelling snel een klik heeft met projectpartners in onze regio en daarbij ook een hands-on mentaliteit heeft. Daarnaast beschikt u over het volgende:

 • een voltooide hbo/wo-opleiding of een relevant voltooide mbo-opleiding (niveau 4)
 • analytisch denkvermogen
 • een zelfstandige werkwijze met de bereidheid flexibel te werken
 • de bereidheid om zich de Duitse / Nederlandse taal eigen te maken
 • rijbewijs B en bereid tot het gebruik van eigen auto (reiskostenvergoeding)

Wat bieden wij?

Werken bij de EDR behelst het (Europees) werken ten behoeve van de grensregio en haar inwoners. De functie is veelzijdig, afwisselend en komt met veel verantwoordelijkheid. Daarbij hoort:

 • bijbehorend een passend salaris op basis van de CAO Gemeenten. Het exacte bedrag is afhankelijk van uw kennis- en ervaring (bruto maandsalaris tussen de 4.086 – 5.372 €)
 • een dienstverband in eerste instantie voor de duur van 12 maanden, met zicht op een vast dienstverband bij goed functioneren
 • een werkweek tussen de 24 en 36 uur, het aantal uren is bespreekbaar
 • de mogelijkheid om in overleg werkzaamheden vanuit huis uit te voeren
 • reiskostenvergoeding (woon/werkverkeer alsook zakelijke kilometers)

Solliciteren?

Graag ontvangen wij uw sollicitatie (motivatiebrief alsook cv) uiterlijk 20 juli 2022 per e-mail (in de Nederlandse of Duitse taal) via ilona.heijen@edr.eu.

Voor verdere informatie omtrent deze vacature kunt u contact opnemen met mevrouw Ilona Heijen, hoofd Interreg/EDR via telefoonnummer +31 (0)597 20 60 05.

Over ons
De Eems Dollard Regio (EDR) is een openbaar lichaam van 85 Duitse en Nederlandse gemeenten en organisaties met als doel, de samenwerking tussen partners uit Noord-Nederland en uit de regio Weser-Ems grensoverschrijdend uit- en verder op te bouwen. Daartoe ontplooit de EDR verschillende projecten en activiteiten op tal van economische en culturele themagebieden.

Meer informatie over de EDR en projecten is te vinden op www.edr.eu.

De Europese Unie ondersteunt al meer dan 30 jaar grensoverschrijdende samenwerking middels het Interreg A Deutschland-Nederland programma (www.de-nl.eu). Het regionale programmamanagement (RPM) van dit programma is gehuisvest bij de EDR voor het noordelijke programmagebied.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024