Strategie No(o)rd 2020+: Europa vormgeven vanuit de regio

strategie-noord-2020-plus

Ter voorbereiding op de EU-subsidieperiode vanaf 2020 is de EDR met veel Duitse en Nederlandse partners in gesprek over de toekomstige richting van de grensoverschrijdende samenwerking in de Eems-Dollard-regio.

Met de “Strategie No(o)rd 2020+” worden regionaal-politieke uitdagingen en speerpunten geïdentificeerd alsook de onderwerpen en mogelijkheden voor grensoverschrijdende Duits-Nederlandse samenwerking gepresenteerd. Daarbij kan gedacht worden aan vragen zoals: Hoe kan innovatieve groei en intelligente specialisatie in de regionale economie ondersteund worden? Hoe gaan wij met natuurlijke grondstoffen om? Welke ontwikkelingen bieden oplossingen voor de uitdagingen op het gebied van integratie en leefbaarheidsvoorzieningen?

Wij nodigen u hierbij van harte uit om deze en andere vragen met ons te bespreken en met uw ideeën een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van onze gemeenschappelijke grensoverschrijdende regio!

Het tot nu toe uitgewerkte concept van de Strategie No(o)rd 2020+ in de Nederlandse taal kunt u hier downloaden. Het Duitse concept vindt u hier.

Het volledige programma voor de dag, alsmede aanvullende informatie aangaande de bijeenkomst vindt u hier.

U kunt zich aanmelden via het registratieformulier dat u op deze pagina, onderaan, kunt vinden.

* Let op: De paneldiscussie die tijdens deze bijeenkomst wordt gehouden is interactief. Via uw telefoon, laptop of tablet (die verbinding kan maken met het aanwezige WiFi-netwerk) bestaat de mogelijkheid om gedurende de paneldiscussie vragen te stellen. Een nadere instructie hierover ontvangt u op de dag zelf.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024