Schoolkinderen in Oostwold leren spelenderwijs over de wereld van de bio-economie

De kinderen volgden aandachtig de workshop van Tjeerd Veenhoven en Kirsten Boers. Foto: Karin Eden

OOSTWOLD We eten allemaal fruit en groenten omdat ze gezond zijn, maar waar komen bloemkool, bonen en aardappelen vandaan? En wat kunnen we doen met het afval dat overblijft, zoals de schillen? Deze vragen stonden centraal tijdens de eerste workshop die in het kader van het project ‘Bio-economie – Groene Chemie’ werd gehouden op basisschool ‘De Lichtboei’ in Oostwold in de gemeente Oldambt.

De workshop werd georganiseerd door de ontwerpers Tjeerd Veenhoven uit Groningen en Kirsten Boers uit Utrecht. In totaal 29 kinderen uit een gecombineerde klas van groep 5 en 6 deden actief mee, stelden vragen en verfden met veel enthousiasme t-shirts met verf op basis van groenteschillen.

De kinderen leerden ook dat traditioneel plastic kan worden vervangen door plastic gemaakt van biologisch afval. Een speciaal voor deze workshop ontwikkeld kwartetspel gaf hen op een speelse manier meer inzicht in de wereld van de bio-economie. De kaarten zijn tweetalig in het Duits en het Nederlands, zodat ze ook kunnen worden gebruikt om de Duitse taalvaardigheid te oefenen.

Binnenkort zullen op andere scholen in de grensregio soortgelijke workshops plaatsvinden.

De kinderen vonden het leuk om hun eigen t-shirts te verven met kleuren afkomstig van groente- en fruitschillen. Foto: Karin Eden
Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024