Smart Energy Region Emmen-Haren presenteert zich tijdens Europese energieweek

Het INTERREG-project ‘Smart Energy Region Emmen-Haren’ (SEREH) is op 18 juni onderdeel van de ‘European Sustainable Energy Week’ (EUSEW).

Melinda Loonstra, adviseur energietransitie bij de gemeente Emmen, presenteert het project in het Karel de Grotegebouw in Brussel. Siegbert van der Velde, projectleider van SEREH, neemt deel aan een discussie over de mogelijkheden en uitdagingen voor burgers en gemeenschappen die stappen willen zetten op het gebied van duurzame energie.

Loonstra en Van der Velde maken deel uit van het evenement ‘Life after the Clean Energy Package’. Tijdens dit evenement staat de energierevolutie in Europa, die in een stroomversnelling terecht is gekomen, centraal. Zowel individuen als gemeenschappen, steden en lokale bezigheden houden zich steeds meer bezig met het reguleren en opwekken van duurzame energie. Ook de wetgeving vanuit de Europese Unie verandert mee.

Meer informatie over het evenement, dat op 18 juni van 14.00 tot 15.30 uur duurt, vindt u hier.

SEREH
In het INTERREG-project SEREH werken de gemeente Emmen en de Stadt Haren (Ems) samen aan een decentrale grensoverschrijdende elektriciteits- en energiemarkt. Het is een uniek project in Europa, waarin lokaal duurzaam opgewekte stroom over de landsgrenzen heen uitgewisseld en beheerd wordt. Vanaf 2025 is er een regionale energiemarkt Emmen/Haren.

Meer informatie over SEREH leest u hier.

Het SEREH-project wordt uitgevoerd in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland. Het project wordt gefinancierd met middelen vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de Provincie Drenthe, het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung. In het project werken de Gemeente Emmen, de Stadt Haren (Ems), Hochschule Osnabrück, Universiteit Twente, Rijksuniversiteit Groningen, Agrowea, de NAM en enkele ‘associate partners’ samen.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024