Regionale Interreg Stuurgroep EDR: Nieuwe plaatsvervangend voorzitter & toekomstige richting van het Interreg subsidieprogramma in de noordelijke grensregio

Friso Douwstra is de nieuwe plaatsvervangend voorzitter van de Regionale Interreg Stuurgroep van de Eems Dollard Regio (EDR).
De stuurgroep heeft tijdens haar vergadering de gedeputeerde van de provincie Fryslân gekozen in de tot op heden vacante functie.
Nikolaus Jansen, voorzitter van de stuurgroep, feliciteerde hem met een bos bloemen. Tijdens de vergadering van de stuurgroep werd overeenstemming bereikt over de toekomstige richting van het Interreg subsidieprogramma in de noordelijke grensregio.
Circulaire economie, maritieme economie, waterbeheer, klimaat, taal (vooral in verband met kunstmatige intelligentie), mobiliteit, energietransitie, voedingsindustrie, cultuur en landbouw werden gedefinieerd als belangrijke toekomstige onderwerpen van het programma voor het noorden. Daarnaast moet worden onderzocht welke rol toerisme nog kan spelen in het Interreg subsidieprogramma.

De regionale stuurgroep van Interreg heeft ook het project “WaddenVision” goedgekeurd. Het doel van het project is om het grensoverschrijdende Waddengebied te ontwikkelen tot een van de meest duurzame habitats en toeristische bestemmingen in Europa. De focus ligt op de ontwikkeling van evaluatie- en monitoringmethoden om duurzaamheid in ecologische, economische en sociale termen te meten en te visualiseren.

Ook CO2-compensatiemodellen komen aan bod. Het totale investeringsvolume van het project is ongeveer 3,7 miljoen euro. Ongeveer 1,87 miljoen euro wordt beschikbaar gesteld als financiering uit het Interreg VI A-programma Duitsland-Nederland.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024