Binnen het INTERREG-programma “Deutschland-Nederland” worden grensoverschrijdende projecten ondersteund middels advisering en subsidiëring. Speciaal voor kleinere initiatieven tot €25.000,- ondersteuning zijn er verschillende mogelijkheden gecreëerd om eenvoudiger een projectaanvraag in te dienen. Voorbeelden van zulke projecten zijn scholierenuitwisselingen, sportevenementen of conferenties. Elk project dat wordt aangevraagd moet bijdragen aan het verminderen van de barrièrewerking van de grens.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen kleine projecten met een maximale subsidie van 1000 euro en kleine projecten met een subsidiebedrag tussen 1000 en 25.000 euro. Hoe kleiner uw project, hoe eenvoudiger u een aanvraag kunt stellen.

Voor de aanvraag van subsidie voor projecten tot en met 25.000 euro ondersteuning binnen het programmagebied van de Eems Dollard Regio (EDR) kunt u in eerste instantie terecht bij Net(z)werk+.

Speciaal voor projecten onder de 1000 euro is er een online-tool ontwikkeld om snel en gemakkelijk een subsidietoets en aanvraag te doen. Deze vindt u hier. Natuurlijk is het ook mogelijk om voor deze projecten de traditionele aanvraagprocedure te volgen.

De meest actuele en relevante documenten voor de aanvraag van subsidie voor projecten onder de 25.000 euro vindt u, in het Nederlands en het Duits, op de website deutschland-nederland.eu.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024