U vindt NOORD360 op Facebook, Twitter, YouTube en op www.noord360.eu. Heeft u vragen? Neem dan contact op met een van de onderstaande contactpersonen.

Contactpersonen

Mede mogelijk gemaakt door

Zonder Grenzen 2.0

‘Zonder Grenzen 2.0’ is een vervolg op het eerdere project ‘Zonder Grenzen’. Het doel van Zonder Grenzen 2.0 is om de barrièrewerking van de grens tussen Noord-Nederland en Duitsland te verminderen voor burgers en instituties.

Waar?
Het project richt zich op het gebied van de Eems-Dollard-regio. Dit gebied bestrijkt in Nederland de provincies Fryslân, Drenthe en Groningen. In Duitsland geldt het noordwestelijke deel van de deelstaat Niedersachsen als EDR-gebied.

Waarom?
Er is momenteel bij burgers en instituties in de grensstreek een gebrek aan kennis en informatie over hoe de wereld aan de andere zijde van de grens in elkaar zit. Dat komt doordat zowel de traditionele media als de sociale media nauwelijks de grens oversteken. Het vergroten van de kennis van bewoners in het grensgebied over het aangrenzende gebied levert een bijdrage aan het versterken van de grensoverschrijdende culturele, maatschappelijke en economische samenhang in het grensgebied. Om de barrièrewerking van de grens te verminderen is het van belang dat mediapartners aan weerszijden van de grens duurzame samenwerkingen aangaan.

Hoe?
Er worden twintig nieuwe afleveringen van de Duits-Nederlandse televisieserie Zonder Grenzen geproduceerd. Daarnaast is er een internetportaal opgezet.

De afleveringen van de televisieserie Zonder Grenzen worden geproduceerd door een samenwerking tussen RTV Drenthe en ems TV. Elke aflevering duurt 25 minuten en bestaat voor de helft uit nieuws en voor de helft uit cultuur.

Het nieuwe internetportaal heeft de naam NOORD360. NOORD omdat het portaal zich op Noord-Nederland en het noordwestelijke deel van Niedersachsen richt. 360 duidt op 360 graden: het portaal heeft namelijk oog voor alle delen van de regio. NOORD360 verwijst naar nieuwsberichten van andere media uit het hele EDR-gebied. Daarnaast bevat het portaal een grensoverschrijdende evenementenkalender en een videopagina waarop onder meer de afleveringen van Zonder Grenzen te zien zijn.

Bekijk website
Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024