Voor meer informatie of vragen over het project Bio-economie in de non-food sector kunt u contact opnemen met Anita Buijs of Karin Eden (gezamenlijk Nederlands-Duits projectmanagement).

Contactpersonen

Mede mogelijk gemaakt door

Bio-economie in de non-food sector

Het project ‘Bio-economie in de Non-Food sector’ ontwikkelt nieuwe materialen, waarbij grondstoffen gespaard worden en het milieu wordt ontzien. Door de ontwikkeling van biobased bouwstenen voor materialen en chemicaliën en de ontwikkeling van biobased producten, draagt dit project bij aan een duurzame economie en aan het verminderen van de CO2 productie.

‘Bio economie in de Non-Food sector’ bundelt in de periode 2015-2018 Duits-Nederlandse ontwikkelingsprojecten, met de focus op innovatieve producten en materialen, nieuwe groene routes, biobased producten voor de woningbouw en kennistransfer.

Het project ondersteunt kleine en middelgrote ondernemingen bij de ontwikkeling van nieuwe biobased producten en toepassingen, in samenwerking met kennisinstellingen.

Met bedrijven en kennisinstellingen uit de regio wordt gewerkt aan concrete innovaties op het gebied van 3D printing, microspuitgiet toepassingen, duurzame vezels, biosubstraat, biochar, biobased woningbouw en een biobased fietspad. Daarnaast worden grensoverschrijdende netwerken en kennisoverdracht in het kader van de bio-economie verder ontwikkeld.

Bekijk website

Nieuws over Bio-economie in de non-food sector

Projectpartners openen biobased Tiny House in Emmen
23/09/2019
Van biobased materialen werd in het kader van...
Lees bericht
Levendige belangstelling voor bio-economieprojecten
21/05/2019
Minister Birgit Honé brengt een bezoek aan substraatfabrikant...
Lees bericht
Alternatieven uit de bio-economie als bijdrage aan klimaatbescherming
27/03/2019
Regionale en internationale experts presenteren innovatieve oplossingen PAPENBURG...
Lees bericht
Eco Innovation congres 2019
12/02/2019
PAPENBURG –  Wij nodigen u van harte uit...
Lees bericht
Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024