Project ‘Digitale ontdekkingen langs de Wunderline’ van start

In het Duitse Leer vond onlangs de kick-off van het Net(z)werk+-project ‘Digitale ontdekkingen langs de Wunderline’ plaats. Alle marketingmedewerkers van de deelnemende gemeenten kwamen in de Leeraner Kulturspeicher bijeen om kennis met elkaar te maken. Tijdens een presentatie werd de app ‘Het wonder van’, die centraal staat in dit project, aan hen geïntroduceerd.

Met de ‘Het wonder van’-app kan men binnenkort de ‘wonderen langs de Wunderline’, de spoorverbinding tussen Groningen en Bremen, ontdekken. Iedere plaats langs de spoorlijn stelt zich voor met een eigen ‘wonder’ dat die plaats uniek en interessant maakt. Met behulp van een virtuele gids gaat de appgebruiker op zoek naar het wonder, dat in Augmented Reality wordt weergegeven op de smartphone. Alle wonderen maken deel uit van een overkoepelend Wunderline-verhaal en zijn met elkaar verbonden. ‘Digitale ontdekkingen langs de Wunderline’ is in het leven geroepen om meerwaarde te geven aan de Wunderline.

‘Digitale ontdekkingen langs de Wunderline’ is een project van het netwerk ‘Ketenmobiliteit van de Wunderline’. Naast de Provincie Groningen zijn ook de gemeenten Groningen, Midden-Groningen en Oldambt en de Duitse Landkreisen Leer, Jümme, Bunde, Weener, Westoverledingen, Leer, Ammerland, Apen, Westerstede, Bad Zwischenahn, Oldenburg, Landkreis Oldenburg, Hatten, Hude, Ganderkesee en Delmenhorst aangesloten bij dit netwerk.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit het INTERREG-project “Net(z)werk+” van de Eems Dollard Regio. Het project wordt mede gefinancierd in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), cofinanciers zijn de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen alsmede het “Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung” van de deelstaat Niedersachsen. 17 gemeenten zorgen samen voor een cofinanciering.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024