INTERREG-project Wadden-Agenda 2.0 van start met kick-offsessie

Peter Südbeck, hoofd Nationaal Parkbeheer Nedersaksische Waddenzee, en Martin Cnossen, directeur Merk Fryslân, heten de aanwezigen van de kick-off Wadden-Agenda 2.0 welkom.

BAD NIEUWESCHANS – In LocLoods 1877 in Bad Nieuweschans vond de kick-offsessie van het grensoverschrijdende INTERREG V A-project ‘Wadden-Agenda 2.0’ plaats. Ongeveer zestig personen uit het toerisme en de natuurbeschermingssector lieten zich informeren over de verscheidene werkpakketten van de Wadden-Agenda 2.0 tot 2022.  

Het project richt zich onder meer op het bestrijden van plastic afval, het terugdringen van lichtvervuiling, een barrièrevrije Waddenzeeregio en nieuwe ‘slimmere’ manieren om jonge doelgroepen aan te spreken. Tijdens kennissessies kregen de aanwezigen de mogelijkheid om zelf ideeën en reacties in te brengen voor de geplande projectactiviteiten van de komende drie jaar. Alle werkpakketten hebben als doel om duurzaam toerisme in het UNESCO werelderfgoedgebied van de Waddenzee te bevorderen en bij te dragen aan het behoud en de bescherming van dit unieke natuurgebied.

De Wadden-Agenda 2.0
Het project Wadden-Agenda 2.0 is een vervolg op het eerdere project ‘Wadden-Agenda’, dat ook in het kader van het INTERREG V A-programma werd uitgevoerd.  De activiteiten van het nieuwe project richten zich op het verminderen van de milieuvervuiling in het UNESCO werelderfgoedgebied van de Waddenzee. De projectdoelstellingen komen tot uitdrukking in acht werkpakketten: (1) Duurzaam evenementenmanagement, (2) Burgerparticipatie, (3) Vermindering van lichtvervuiling, (4) Typisch Waddenzee, (5) Verbinden van natuur en cultuur, (6) Smart Waddenzee, (7) Barrièrevrije Waddenzeeregio en (8) Duurzame mobiliteit. Het investeringsbedrag voor het project bedraagt 1,7 miljoen euro. Het project loopt tot 2022.

Het projectgebied strekt zich uit van de Nederlandse kust van de provincies Fryslân en Groningen via Oost-Friesland tot de Weser aan de Duitse kant en omvat ook het maritieme binnenland, bestaande uit de volgende zes projectpartners: Merk Fryslân, Marketing Groningen, Internationale Dollard Route e.V., Nationalparkverwaltung Niedersächsisches Wattenmeer, Die Nordsee GmbH en Ostfriesland Tourismus GmbH (Lead Partner).

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024