In memoriam: Met het overlijden van burgemeester Pieter Smit verliest de grensregio een bevlogen acteur op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking

Afgelopen week bereikte ons het trieste nieuws dat Pieter Smit, burgemeester van de gemeente Oldambt en tevens lid van het Dagelijks Bestuur van de EDR, plotseling en onverwacht is overleden. De heer Smit stond ons bekend als een man met een vriendelijke en toegankelijke persoonlijkheid die, met zijn kennis en competenties op het gebied van bestuur, zeer gemist zal worden door het Dagelijks Bestuur en leden van de Eems Dollard Regio.

Op 15 december 2012 werd Pieter Smit gekozen door de EDR-Raad als penningmeester.

Met zeer veel inzet en betrokkenheid is hij, zowel binnen als buiten de het Dagelijks Bestuur, actief geweest in het bevorderen van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en Duitsland. Als burgemeester van de grensgemeente Oldambt begreep hij hoe belangrijk de betrekkingen tussen beide landen zijn. In deze context kennen wij de heer Smit als een bijzonder burgemeester en bestuurslid die in vele grensoverschrijdende activiteiten en projecten een uitermate positieve bijdrage leverde.

Met het overlijden van de heer Smit verliest de grensregio een bevlogen partner op het gebied van de regionale grensoverschrijdende samenwerking en daarmee ook een uitdrager van het idee van een lokaal Europa. Zijn visie en idee├źn ten aanzien van gemeenschappelijke, grensoverschrijdende ontwikkelingen leven voort in de talloze projecten waaraan hij heeft bijgedragen.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024