Grenzeloze Toekomstdag bij de Eems Dollard Regio

BAD NIEUWESCHANS – Een bijzondere Toekomstdag voor jongens en meisjes. Dat beleefden de Duitse Eva-Marie Löning, Lara Heijen, Ben Schipper en Arne Kolthoff uit Bunde deze donderdag. De elf- en twaalfjarigen maakten van deze gelegenheid gebruik om de Duitse “Tag der Berufserkundung”, hier beter bekend als een meeloopdag bij bedrijven, aan Nederlandse zijde te vervullen. De middelbare scholieren waren te gast bij de Eems Dollard Regio (EDR) in Bad Nieuweschans. Daar kregen zij van medewerkers een goede indruk van de verschillende Duits-Nederlandse projecten en initiatieven die vanuit de EDR lopen. De studenten behandelden, onder andere, thema’s zoals het realiseren van “één grensoverschrijdende onderwijs- en arbeidsmarktregio” tussen Nederland en Duitsland. Ook lieten zij zich informeren aangaande het project “Bio-economie”.

Tijdens een bezoek aan de basisschool in Bad Nieuweschans werd gevraagd naar de ideeën en input van de kinderen naar aanleiding van het bezoek en de opgedane kennis bij de EDR. Zij werkten uit hoe een uitwisseling tussen een Duitse en Nederlandse school georganiseerd kan worden. “Wij hebben een spannende en interessante dag beleefd”, dat was de conclusie van de scholieren van het Ubbo-Emmius-Gymnasium Leer, het Teletta-Groß-Gymnasium Leer en het Freien Christlichen Schule Moormerland.

Niedersachsen organiseerde in 2006 als eerste deelstaat de zogeheten “Zukunftstag für Mädchen und Jungen“ voor alle middelbare scholieren. De Toekomstdag is daarmee een opvolger van de voormalige en deelstaat wijde actiedag “Girls Day”. Dit jaar markeert het eerste bezoek van een groep studenten aan de EDR in Bad Nieuweschans ter gelegenheid van de nieuwe Toekomstdag.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024