Grensoverschrijdende uitwisseling over begeleiden van en zorg voor mensen met een beperking

Onlangs brachten medewerkers van de “Tagesförderstätte Bunde” een bezoek aan Cosis. Deze organisatie ondersteunt mensen in Groningen en Drenthe met een lichamelijke of geestelijke beperking. De uitwisseling kwam tot stand met hulp van de Eems Dollard Regio (EDR).

De medewerkers gingen met elkaar in gesprek over de verschillen en overeenkomsten qua begeleiding van en zorg voor mensen met een beperking in Nederland en Duitsland. Samen brachten zij een bezoek aan een woongemeenschap in Scheemda. De gasten konden hier twee ruime en moderne appartementen bekijken. Daarna stond er een bezoekje aan een kinderboerderij en houtwerkplaats op het programma. De Duitse gasten waren onder de indruk van de vaardigheden van een medewerker die, hoewel hij zich niet kan bewegen, met behulp van sensoren een computer bedient en daarmee flyers en mededelingenborden binnen de instelling vormgeeft. Tot slot bekeek men nog een kwekerij en bakkerij waar de mensen onder begeleiding kunnen werken.

Alle deelnemers keken terug op een interessante en afwisselende dag. Opvallend was hoe goed de medewerkers van Cosis de Duitse taal machtig waren. Op afzienbare tijd zal er ook een tegenbezoek plaatsvinden.

 

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024