Geschoolde werknemers en bedrijven profiteren van grensoverschrijdende kwalificatie

De deelnemers aan het trainingsprogramma CV Boost ontvingen onlangs een certificaat uit handen van Cora-Yfke Sikkema (burgemeester oldambt & plv. EDR-voorzitter) en Karel Groen, directeur van de Eems Dollard Regio. De deelnemers aan de CV Boost vertelden over wat ze geleerd hebben: “ik was doodnerveus voor het proef-sollicitatiegesprek, maar door die ervaring voel ik me nu veel zekerder als ik nu in het echt een sollicitatiegesprek heb” vertelde een van de deelnemers. Burgemeester Sikkema vertelde over haar eerste sollicitaties en deelde haar ervaringen toen ze begon met werken: “je moet vooral ook goed kijken wat jij als sollicitant wilt doen en bij welke werkgever – het gaat niet alleen om het vinden van een baan maar ook om je werkplezier. Er moet wel een match zijn”.

De CV Boost is een trainingsprogramma voor mensen die op zoek zijn naar werk in de regio (Oost‑)Groningen en het gebied in Duitsland dat net aan de andere kant van de grens ligt. In 3 maanden verdiepen de deelnemers zich in hun presentatie in een CV en op LinkedIn en in de cultuur en de arbeidsmarkt aan beide kanten van de grens.
Seminars, workshops, mini-stages en feedbacksessies bereiden hen maximaal voor op toetreding tot de regionale arbeidsmarkt. In totaal omvat het programma “CV Boost” tachtig uur.Dit komt omdat de “CV Boost” modules ook de onderwerpen behandelen die helpen bij het zoeken naar werk in het buurland.

Er worden onder andere praktische en juridische aspecten van grensoverschrijdend werk besproken. Daarnaast is er coaching voor sollicitatiegesprekken aan de andere kant van de grens. En natuurlijk is er ook aandacht voor de Nederlandse en Duitse taal.

Daarnaast worden onderwerpen als het schrijven van CV’s of carrièreplanning behandeld. Seminars ronden het gevarieerde programma af.
De CV Boost is goed te combineren met een baan omdat de deelnemer korte wekelijkse lessen aangeboden krijgt. De kosten van de CV Boost worden gedragen door een subsidie van de Regiodeal Oost-Groningen en bijdragen van de gemeente Oldambt, De Hanzehogeschool, de Hochschule Emden/Leer, Noorderpoort en het GrensInfoPunt. Deelname aan de training is gratis.

Op 30 mei 2023 werd de tweede editie van de CV Boost afgesloten. De eerste editie werd in 2022 gegeven en was ontwikkeld met steun van een Europese Interreg subsidie en de Eems Dollard Regio.  Alle partijen die bij het ontwikkelen van de CV Boost zijn betrokken gaan op korte termijn  met elkaar in overleg om te onderzoeken op welke manier nieuwe edities van de CV Boost kunnen worden georganiseerd.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024