Ga met de podcastserie ‘Grensverhalen’ op ontdekkingsreis door de grensregio

Sinds kort kunt u naar de podcastserie ‘Grensverhalen’ luisteren. In een van de vier afleveringen staat onze regio centraal en komen ook onze EDR-medewerkers Lea Timmer (projectmanagament ‘Vroege Buurtaal!’) en Franzis Pranger-Wiese (projectmanagement ‘Net(z)werk+’) aan het woord. Ze vertellen onder meer hoe uniek onze regio is en waarom grensoverschrijdende samenwerking zo belangrijk is.

Wilt u ook op ontdekkingsreis? Beluister dan hier de podcast via Spotify, hier via Apple podcast of hier via Google podcast. De podcast is exclusief in het Nederlands beschikbaar.

In de aflevering ‘Noordoost-Nederland’ nemen presentatoren Dominique van Bohemen en Lucía Hoogakker de luisteraar mee op een reis langs de grens vanaf de Achterhoek tot Oost-Groningen. De reis laat zien hoe het is om te wonen, te werken en te leven aan, en soms óver de grens. De grens, die er sinds het uitbreken van de coronapandemie van de ene op de andere dag weer was.

Taal en zorg
In de podcast staat onder meer de rol die taal in onze regio speelt centraal. Van Bohemen en Hoogakker gaan in op de vraag hoe jeugd enthousiast gemaakt kan worden voor het leren van de buurtaal. Daarnaast komt het thema zorg aan bod: hoe werken ziekenhuizen samen, en hoe ziet de zorg van de toekomst eruit in een grensregio?

Ook de EDR richt zich met diverse projecten op de intensivering van grensoverschrijdend taalonderwijs en grensoverschrijdende zorg. Zo ligt de focus van onze Arbeidsmarkt Noord-bouwsteen ‘Sorgen für, Sorgen dass’ op grensoverschrijdende samenwerking tussen opleidingen en stage- en werkzoekenden op het gebied van zorgverlening. De Arbeidsmarkt Noord-bouwstenen ‘Vroege Buurtaal!’ en ‘Digi+’ richten zich in het bijzonder op grensoverschrijdend (taal)onderwijs.

Vier afleveringen
In totaal zijn er vier afleveringen van de podcast Grensverhalen gemaakt. Naast Noordoost-Nederland zijn er afleveringen over de grensstreken van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Grensverhalen is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024