Film ‘Rosa – een onzichtbare vrouw’ in première

Op 1 oktober gaat de film ‘Rosa – een onzichtbare vrouw’ in première in de synagoge in Groningen. De film is een project van de Oldenburgse Vereniging ‘Werkstattfilm’ in samenwerking met de synagoge Groningen. Ruim twee weken later, op 18 oktober, verschijnt de film in Kulturzentrum PFL in Oldenburg.

De film gaat over de in het Oost-Friese Stapelmoor geboren Jodin Rosa Lazarus. Rosa vluchtte naar Nederland voor de nazi’s en werd in Groningen door Binne Roorda in zijn huis verborgen gehouden. Samen met nog zeven andere Joden zat zij daar meerdere jaren ondergedoken. De film gaat in op het leven van Rosa en geeft haar een gezicht. Zowel de voorstelling in Groningen als de voorstelling in Oldenburg is inmiddels volgeboekt.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door ondersteuning vanuit het INTERREG-project “Net(z)werk+” van de Eems Dollard Regio. Het project wordt mede gefinancierd in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), cofinanciers zijn de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen alsmede het “Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten und Regionale Entwicklung” van de deelstaat Niedersachsen.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024