Even voorstellen: Franzis Pranger-Wiese, onze nieuwe projectleider Net(z)werk+

Vandaag is Franzis Pranger-Wiese bij de EDR gestart als projectleider van ons INTERREG-project ‘Net(z)werk+’. Franzis komt over uit de onderwijswereld en wil in haar nieuwe functie (nog meer) bijdragen aan de Duits-Nederlandse samenwerking in onze regio. We wensen Franzis daarbij veel succes en kijken uit naar een goede samenwerking!

Franzis is van oorsprong Duits, maar woont al zo’n twintig jaar in Nederland. Als docent Duits aan diverse scholen kwam ze vanuit Nederland vaak in aanraking met het buurland. Binnen de sectie ‘internationalisering’ op een van haar scholen organiseerde ze onder meer uitwisselingen, stages en excursies voor Nederlandse en Duitse studenten in het buurland. In de afgelopen jaren introduceerde Franzis als ‘Ambassadeur voor de Duitse taal’ het Duits aan vele Nederlandse basisschoolleerlingen in de grensregio.

Franzis is een echte verbinder die graag internationaal denkt. Die vaardigheden komen bij haar nieuwe functie als projectleider Net(z)werk+ goed van pas. Franzis’ interesse in grensoverschrijdende projecten is haar grootste drijfveer om nu vanuit het onderwijs de stap te maken naar een functie bij de EDR. Haar contactgegevens vindt u hier.

Binnen het kaderproject Net(z)werk+ gaat Franzis samenwerken met collega’s Wubbo Jan Heres en Eske Kadijk. Net(z)werk+ ondersteunt relatief kleine Duits-Nederlandse samenwerkingsprojecten, onder meer op het gebied van cultuur, onderwijs en wetenschap. Projecten met een investeringsvolume tot 50.000 euro kunnen in aanmerking komen voor ondersteuning tot 25.000 euro. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Net(z)werk+? Kijk dan eens hier.

Tot eind december vorig jaar was Jantiene Cats projectmanager bij Net(z)werk+. Jantiene is sinds begin dit jaar werkzaam als projectleider bij het Rode Kruis.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2021