EDR-excursie: Groningen Seaports in beeld

Eemshaven – Twintig deelnemers uit Nederland en Duitsland leerden gisteren meer over de Nederlandse havens Delfzijl en Eemshaven tijdens een excursie georganiseerd door de Eems Dollard Regio (EDR) tijdens een bezoek aan Groningen Seaports. Directeur Cas König legde in zijn welkomstwoord de taken en doelstellingen van het bedrijf uit aan de gasten. Volgens de directeur is het doel de Eemsdelta tot het belangrijkste “groene” haven- en industriegebied van Noord-Nederland te ontwikkelen voor het jaar 2030.

Naast de havens worden ook de omliggende bedrijventerreinen beheerd door Groningen Seaports. Bekende bedrijven als Google en AkzoNobel zijn hier gevestigd.

Alexander Malchus van de  „Industrie-und Handelskammer“ (IHK) voor Ostfriesland en Papenburg lichtte vervolgens in zijn lezing de Nederlands-Duitse havenrelaties toe. De Eemshaven is namelijk aan Duitse zijde bekend als uitrustingshaven voor cruiseschepen die gebouwd worden bij de Meyer Werft in Papenburg.

Aan het einde van de excursie verkenden de deelnemers zelf het havengebied. Aan boord van speedboten, zogenaamde “ribs”, konden zij vanaf het water de ontwikkeling van de havens met eigen ogen zien.

 

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024