EDR CONNECT: Samenwerking is geen eenrichtingsverkeer

De Eems Dollard Regio presenteert zich nu ook lokaal aan haar leden met deze reeks EDR CONNECT evenementen.
Na de eerste bijeenkomst in het stadhuis van de gemeente Ihlow, vond nu de tweede CONNECT-bijeenkomst plaats in het EDR-kantoor in Bad Nieuweschans. Talrijke burgemeesters en gemeentelijke vertegenwoordigers uit de regio namen deel. De EDR-medewerkers presenteerden de verschillende werkterreinen van de Eems Dollard Regio – en legden ook uit hoe EDR-leden betrokken kunnen raken en welke mogelijkheden er zijn door en voor grensoverschrijdende samenwerking. Dit betrof zowel het werk van de EDR in het algemeen en de advisering bij het EDR GrensInfoPunt als ook de subsidiemogelijkheden in het kader van het Interreg VI A-programma en het Kleinprojectenfonds (KPF). Het project voor de buurtaal werd ook gepresenteerd.
Daarna lag de nadruk op de persoonlijke discussie.
De Landrat van Emsland en EDR-bestuurslid Marc-André Burgdorf hield een pleidooi voor grensoverschrijdende samenwerking. Daarom werkt de Landkreis Emsland ook aan een agenda voor Nederland, zoals hij in het kader van EDR CONNECT uitlegde.
Het belang van de Eems Dollard regio en de financieringsmogelijkheden in het Interreg VI A subsidieprogramma Duitsland-Nederland werd ook benadrukt door de eerste Kreisrat van Landkreis Vechta, Hartmut Heinen. Samenwerking is geen eenrichtingsverkeer, zei hij. “De EDR en Interreg bieden zoveel mogelijkheden voor organisaties en bedrijven in onze gemeenten. Daarom is het belangrijk dat de lokale gemeenten en Landkreise informatie geven over deze subsidiemogelijkheden en het werk dat ze doen.”
De serie EDR CONNECT-bijeenkomsten wordt binnenkort voortgezet. Uit gesprekken met de deelnemende leden kwam de wens naar voren om thema specifieke bijeenkomsten te organiseren, wat nu wordt opgepakt.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024