De ‘stille reserve’ laat van zich horen!

Marijke Roudijk is een deelnemer van ‘de eerste lichting’. Zij liep tijdens de bedrijfsexcursie in een seniorencentrum in Duitsland naar binnen en vertelde: “Hier zou ik wel willen werken”. De directeur van het centrum had binnen korte tijd een sollicitatiegesprek met haar. Daarna is ze daar begonnen met een leer- en werktraject. Sinds enkele maanden heeft zij een vast aanstelling binnen het zorgcentrum in Haren waar eind mei 1 van de geplande bedrijfsexcursies naar toe gaat.

De deelnemende vrouwen van het project New Jobportunities uit de Noord Nederlandse en Noord Duitse grensstreek zijn een greep uit de zogenaamde “stille reserve”: inwoners van de grensregio die graag weer aan het werk willen, maar niet bekend zijn bij coördinerende werkzoekende organisaties of gemeentelijke instanties. Zij hebben in principe geen recht op een uitkering of aanvullende scholing in de zoektocht naar (betaald) werk.

Volgens Maud Diemer van CMO STAMM biedt “New Jobportunities” de tools die vrouwen nodig hebben om hun kansen op de arbeidsmarkt te verzilveren.  ”Na de intake begint men met oppoetsen van de cv, training/coaching (tweetalig), taaltraining en sollicitatie-vaardigheden en bedrijfsexcursies. Na de eerste zes weken van het programma hebben 9 vrouwen een vaste baan gevonden. Op dit moment nemen nog 17 vrouwen aan het programma deel”.

“Deze workshops leren ons hoe wij onszelf weer goed kunnen presenteren bij werkgevers. In het begin was vooral taal moeilijk, maar na de taalcursus hier zijn wij een stuk verder. Harstikke leuk en nuttig om te doen”, zegt één van de Nederlandse deelnemers.

Op 13 augustus gaat een nieuwe leergang van start. Geïnteresseerden kunnen meer informatie over het aankomende programma opvragen en zich aanmelden bij Maud Diemer via m.diemer@cmostamm.nl, of bij projectmedewerker Sandra Lakebrink sandra.newjobportunities@gmail.com. Op 24 mei en 31 mei staan ’s avonds voorlichtingsbijeenkomsten gepland in Groningen en Emmen tussen 19 en 21 uur.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024