Cora-Yfke Sikkema is de nieuwe voorzitter van de Eems Dollard Regio

Nieuwe EDR-bestuur gekozen / Economische plan voor 2024 goedgekeurd

Karel Groen, Cora-Yfke Sikkema en Matthias Groote

Cora-Yfke Sikkema is de nieuwe voorzitter van de Eems Dollard Regio (EDR). De burgemeester van de gemeente Oldambt werd woensdag in Leer unaniem gekozen door vertegenwoordigers van de EDR-ledenraad. Zij is daarmee de opvolgster van Matthias Groote. Het voorzitterschap van het bestuur van de EDR rouleert elke twee jaar tussen Duitsland en Nederland. Landraad Matthias Groote uit Leer werd gekozen als plaatsvervanger. Dit is de eerste termijn van Cora-Yfke Sikkema als voorzitter van de Eems Dollard Regio. Zij is sinds 2021 de plaatsvervanger van Groote.

Sikkema is de eerste vrouw aan het hoofd van het EDR-bestuur sinds Mirjam Salet in functie was. De oud-burgemeester van de gemeente Hoogezand-Sappemeer bekleedde de functie van 2003 tot 2005.

Tijdens de vergadering in Leer werd ook gestemd over het EDR-economische plan voor 2024, dat unaniem werd goedgekeurd. Lidmaatschapsbijdragen zijn een van de belangrijkste inkomstenbronnen. Personeel blijft de hoogste kostenpost. “Dit is echter geen verrassing gezien de vele diensten die de EDR levert. Ondanks de gestegen kosten, met name voor het onderhoud en de exploitatie van ons kantoorgebouw, zijn we goed voorbereid op het nieuwe jaar”, benadrukte EDR-directeur Karel Groen.

De verkiezingen voor het bestuur van EDR en de stemming over het economische plan, zouden oorspronkelijk plaatsvinden op de vergadering van de EDR-ledenraad drie weken geleden. De vergadering in Dwingeloo had echter geen quorum door afzeggingen op het laatste moment als gevolg van ziekte, waardoor een tweede vergadering nodig was.

Dit is de samenstelling van het nieuwe bestuur van de Eems Dollard Regio (EDR)*:

Voorzitter: Cora-Yfke Sikkema (Burgemeester gemeente Oldambt)
Plaatsvervangend voorzitter: Matthias Groote (Landraad Landkreis Leer)

Raymond Wanders (Wethouder gemeente Emmen)
Olaf Meinen (Landraad Landkreis Aurich)
Renze Bergsma (Burgemeester gemeente Coevorden)
Marc-André Burgdorf (Landraad Landkreis Emsland)
Max-Martin Deinhard (Directeur van de Kamer van Koophandel en Industrie voor Oost-Friesland en Papenburg)
Holger Heymann (Landraad Landkreis Wittmund)
Markus Honnigfort (Burgemeester van de stad Haren (Ems))
Ard van der Tuuk (Burgemeester gemeente Westerkwartier)
Jaap Velema (Burgemeester gemeente Westerwolde)
Johann Wimberg (Landraad Landkreis Cloppenburg)
Hermann Wocken (burgemeester van de Samtgemeinde Dörpen)
Adviserend lid: Agnes Mulder (Directeur VNO-NCW MKB Noord)

* Na een noodzakelijke statutenwijziging is de EDR-raadsvergadering de EDR-ledenraadsvergadering geworden. Als gevolg hiervan is ook de naam van het EDR-DB gewijzigd en heet nu EDR-bestuur.

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024