Conferentie: In de schaduw van de Tweede Wereldoorlog

Op de conferentie In de schaduw van de Tweede Wereldoorlog  wisselen  20 Duitse en 20 Nederlandse deelnemers in de leeftijd van plm. 60-80 jaar met elkaar uit welke invloed de Tweede Wereldoorlog op hun leven heeft gehad. 

De conferentie wordt op zaterdag 27 augustus 2022  georganiseerd door Gedenkkreis Wehnen en stichting Groningen Plus (zie hieronder)

Ter voorbereiding van de bijeenkomst worden vijf Duitsers en vijf Nederlanders geïnterviewd. De deelnemers ontvangen half augustus een samenvatting van deze 10 interviews.

De 10 geïnterviewden worden op de conferentie verdeeld over 10 tafeltjes. De Nederlandse deelnemers kunnen hun voorkeur aangeven voor twee Duitse interviewpartners met wie zij in gesprek willen gaan. We proberen deze voorkeur te realiseren. 

Het toegestuurde interview vormt de start van het gesprek, maar de bedoeling is dat elke deelnemer zijn of haar ervaringen deelt met de andere tafelgenoten.    

Programma   

9.00     Vertrek vanuit Groningen

11.00   Aankomst in Ofen (gemeente Bad Zwischenahn). Welkom. Koffie/thee.

11.30  Inleiding door Gedenkkreis Wehnen

11.45   Eerste ronde tafelgesprekken

Aan elk tafeltje zitten 2 Duitse en 2 Nederlandse deelnemers.

13.15  Pauze met lunch

14.15 Tweede ronde tafelgesprekken

15.45 Pauze

16.00 Samenvatting en gesprek ter afsluiting
17.00 Einde van de bijeenkomst

Wilt u meedoen?

Als u belangstelling hebt om mee te doen kunt u contact opnemen met de internationale werkgroep van Groningen Plus. Telefoon 050-3642320 of 06-30405277  (Gert Los) of mail naar info@groningenplus.net

Initiatiefnemende organisaties 

De Gedenkkreises Wehnen is opgericht door verwanten van patiënten die in de nationaal-socialische tijd vermoord werden in de toenmalige Heil- und Pflegeanstalt Wehnen nabij Oldenburg (tegenwoordig de Karl-Jaspers-Klinik).
Zie https://gedenkkreis.de/gedenkkreis-wehnen-ev

Groningen Plus is een organisatie van actieve plussers in Stad en Provincie Groningen die activiteiten ondernemen onder het motto Het heft in eigen hand. Groningen Plus heeft in de afgelopen 12 jaar met verschillende Duitse organisaties contact onderhouden en samengewerkt. 
Zie https://www.groningenplus.net/

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024