Agenda

EDR CONNECT
13/05/2024

Opening Tiny House


20/09/2019

08:45 - 12:00

NHL Stenden Hogeschool Emmen


Sinds begin van dit jaar wordt er hard gewerkt aan de bouw van het Tiny House aan de Van Schaikweg in Emmen, op het terrein van het Hondsrug College. De bouw van het Tiny House is onderdeel van het Nederlands-Duits INTERREG V A-project Biobased Woningbouw onder leiding van Green PAC (initiatief van NHL Stenden Hogeschool en Windesheim) dat zich richt op de ontwikkeling en constructie van een biobased modulair Tiny House dat is geprefabriceerd en opgebouwd uit demo-materialen van drie biocomposiet bouwmaterialen (op basis van natuurlijke vezels en biopolymeren).

De Tiny Housemodule en deze drie bouwmateriaaltechnologieën zijn geselecteerd op basis van de diverse inzetbaarheid in de woningbouw en vormen hiermee de perfecte proefconstructie voor het grootschalig industrieel toepassen van biocomposieten in de bouw. Het bedrijf Naftex uit Wiesmoor heeft biocomposiet palen voor het huis geproduceerd.

Het Tiny House moet allereerst aantonen dat biocomposieten niet alleen geschikt zijn voor isolatiematerialen en afdekprofielen en platen, maar ook in staat zijn dragende panelen en frame- en skeletbouwconstructies mogelijk te maken die voldoen aan Nederlandse en Duitse bouw- en veiligheidsnormen. Om dit aan te tonen wordt deze proefconstructie gebouwd die in de praktijk getest wordt op technische levensduur en weersbestendigheid.

In dit project verrichten lectoren en studenten van NHL Stenden Emmen onderzoek naar de materialen gebruikt in de proefconstructie. Kuipers & Koers Bouw, Bioframe en studenten van het DCTech (Drenthe College) en Hondsrug College verzorgen de bouw.

Download hier het programma van de opening.

Nieuws over Bio-economie in de non-food sector

Projectpartners openen biobased Tiny House in Emmen
23/09/2019
Van biobased materialen werd in het kader van...
Lees bericht
Levendige belangstelling voor bio-economieprojecten
21/05/2019
Minister Birgit Honé brengt een bezoek aan substraatfabrikant...
Lees bericht
Alternatieven uit de bio-economie als bijdrage aan klimaatbescherming
27/03/2019
Regionale en internationale experts presenteren innovatieve oplossingen PAPENBURG...
Lees bericht
Eco Innovation congres 2019
12/02/2019
PAPENBURG –  Wij nodigen u van harte uit...
Lees bericht
Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024