Grensoverschrijdend verkiezingsdebat

Kaart wordt geladen...

11/03/2019

13:00 - 15:00

LocLoods 1877


Op maandag 11 maart 2019 organiseert de Eems Dollard Regio (EDR) vanaf 13:00 uur een grensoverschrijdend verkiezingsdebat vanwege de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart.

Tijdens het debat worden de kansen en uitdagingen van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Noord-Nederland en Duitsland (Niedersachsen) besproken met de provinciale lijsttrekkers.

Onder leiding van Margriet Brandsma, voormalig NOS-journaliste Duitsland, wordt de lijsttrekkers gevraagd wat hun concrete plannen zijn voor de grensoverschrijdende samenwerking.

Prangende zaken voor de provincies Groningen en Drenthe zijn op dit moment het aardbevingsdossier en de herindeling. Ook op het gebied van deze thema’s kan de grensoverschrijdende samenwerking met onze Oosterburen een positieve impact hebben.

Deelnemers die zich reeds hebben aangemeld namens de Provincie Groningen zijn: Henk Staghouwer (CU), Ankie Voerman (Partij voor de Dieren), Bram Schmaal (Groninger Belang), Hendri Meendering (GroenLinks), Jurgen Elshof (D66), Robert de Wit (CDA) en Nico Bakker (VVD).

Namens de Provincie Drenthe zijn dit: Henk Brink (VVD), Henk Jumelet (CDA), Cees Bijl (PvdA), Anry Kleine Deters (D66), Tjisse Stelpstra (CU) en Renate Zuiker (Partij voor de Dieren).

U bent hierbij van harte welkom om deel te nemen aan dit interactieve debat. Aanmelden kan, uiterlijk tot en met 1 maart a.s., via onderstaand formulier.

NB: Nieuwe locatie: Loc Loods 1877, Oudezijl 1, 9693 PA Bad Nieuweschans.

 

Reserveren / Anmelden


Nieuws over Eems Dollard Regio (EDR)

Strategie No(o)rd 2020+: Europa vormgeven vanuit de regio
29 januari 2019
Ter voorbereiding op de EU-subsidieperiode vanaf 2020 is...
Lees bericht
Bereikbaarheid tijdens feestdagen
19 december 2018
Rondom de feestdagen (Kerst en Oud & Nieuw)...
Lees bericht
Grensoverschrijdende uitwisseling over begeleiden van en zorg voor mensen met een beperking
14 december 2018
Onlangs brachten medewerkers van de “Tagesförderstätte Bunde” een...
Lees bericht
Eems Dollard Regio voor de toekomst gewapend
7 december 2018
LEEK – De toekomst van de grensoverschrijdende samenwerking...
Lees bericht
Nieuwsbrief
© EDR.eu 2019