29e EDR-Studiedag

Kaart wordt geladen...

28/11/2019

09:00 - 17:00

Gymnasium Papenburg


De EDR-Studiedag vindt dit jaar op 28 november plaats in het Gymnasium Papenburg.
Het is alweer de 29e editie van deze bijeenkomst die de Eems Dollard Regio sinds vele jaren organiseert.

Soms helpt alleen een flinke dosis humor als het er op school weer eens heet toegaat. De leraar Nederlands Johan Goossens heeft zijn persoonlijke ervaringen verwerkt in een amusant cabaretprogramma bedoeld voor leraren dat hij op de 29e studiedag in Papenburg zal presenteren. Prof. Dr. Jan Standke van de Technische Universiteit van Braunschweig gaat met zijn voordracht “Swipen of omslaan? Literatuuronderwijs en de tastbaarheid van literatuur in het digitale tijdperk” in op het hoofdthema van de studiedag.

In het middagprogramma kunt u inspiratie en ideeën opdoen voor uw lessen. De inzichten die Prof. Folkert Kuiken van de Universiteit van Amsterdam onder de titel “Met poëzie en zangteksten Nederlands onderwijzen” presenteert zijn zeker ook toepasbaar in de Duitse onderwijspraktijk. Prof. Standke zal met de deelnemers aan zijn workshop discussiëren over de hedendaagse literatuur in de lessen Duits. Eske Kadijk en Wubbo Jan Heres van het EDR project Net(z)werk+ bespreken de  mogelijkheden om de grensoverschrijdende uitwisseling en ontmoeting van scholieren financieel te ondersteunen. Julia Plainer, wetenschappelijk medewerkster van het Institut für Deutsch als Fremdsprache aan de Universiteit van Duisburg-Essen, presenteert in haar workshop een Duits-Nederlands project voor scholen in het voortgezet onderwijs waarin leerlingen elkaar feedback gaven op zelfgeschreven teksten, voordrachttraining kregen en de teksten in een “slam-performance” aan een publiek presenteerden. Dr. Dietha Koster presenteert onder het thema „Kino im Klassenzimmer“ mogelijkheden om film in het onderwijs in vreemde talen te integreren.

Meer informatie over de workshops is HIER TE VINDEN.

U dient zich voor uiterlijk 25 november 2019 aan te melden voor de studiedag.

U kunt zich inschrijven voor twee workshops. Kies in ons aanmeldformulier hieronder de workshop waaraan u in de eerste ronde wilt deelnemen en de workshop waaraan u in de tweede ronde wilt deelnemen.

Reserveren / Anmelden


Nieuws over Eems Dollard Regio (EDR)

EDR-Grensprijs naar basisscholen Oldersum en Warffum
08/11/2019
Langdurige samenwerking tussen basisscholen in Groningen beloond GRONINGEN...
Lees bericht
EDR-raadsvergadering: ‘Spannende tijd’ voor de grensregio’s
07/11/2019
De 45e EDR-raadsvergadering vond plaats tijdens de Promotiedagen...
Lees bericht
Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma bezoekt EDR
07/11/2019
BAD NIEUWESCHANS – Onlangs waren Jetta Klijnsma (commissaris...
Lees bericht
Europese onderscheiding ‘Sail of Papenburg’ naar Spaans-Portugees project
28/10/2019
DRESDEN – Onlangs werd de ‘Sail of Papenburg’,...
Lees bericht
Nieuwsbrief
© EDR.eu 2019