30e editie EDR-Studiedag verplaatst naar 2021

Deelnemers van de EDR-Studiedag 2019 in gesprek met Dr. Jan Standke.

De 30e editie van de EDR-Studiedag, die komend najaar op de planning stond, wordt verschoven naar 2021. Volgens de organisatie is het vanwege het coronavirus niet mogelijk om bezoekers op een verantwoorde manier aan de studiedag te laten deelnemen. 

De EDR-Studiedag is een jaarlijks terugkerend evenement voor leraren en pedagogen uit de noordelijke grensregio. Tijdens deze dag doen de deelnemers kennis en inzichten op tijdens verschillende lezingen. Daarnaast nemen ze actief deel aan workshops en is er de mogelijkheid om (onderwijs)kennis onderling – en grensoverschrijdend – uit te wisselen. Omdat interactie tussen de deelnemers een cruciaal onderdeel van de studiedag is, is het dit jaar niet mogelijk om conform de coronarichtlijnen een studiedag te organiseren. Dit jaar zou de EDR-Studiedag, die met de 30e editie zijn jubileum viert, in Herinneringscentrum Kamp Westerbork plaatsvinden. Zowel deze locatie als het thema ‘75 jaar vrijheid’ worden doorgeschoven naar volgend jaar. 

Afgelopen jaar werd de 29e editie van de EDR-Studiedag in Papenburg met honderd bezoekers goed bezocht (lees hier meer). Binnen het thema ‘digitalisering in het onderwijs’ ging professor dr. Jan Standke van het Institut für Germanistik van de Technische Universität Braunschweig in op de tastbaarheid van literatuur in het digitale tijdperk. ‘s Middags waren er diverse workshops en gingen deelnemers met elkaar over het thema in gesprek. 

Nieuwsbrief
© EDR.eu 2024